Infra
Transport
Sierbestrating

Amersfoort (Vathorst), Laakboulevard

Henken Infra is één van de vaste leveranciers van inframaterialen in de Amersfoortse wijk Vathorst. Neem bijvoorbeeld de Laakboulevard. Deze ringweg kent aan weerszijden kleurrijke "ventwegen". Met de vele thuisbezorgdiensten is het begrip ventweg immers weer helemaal hip. De rijbaan bestaat uit getrommelde stenen in combinatie met watergestraalde zwarte fietssuggestiestroken. Na enkele jaren van intensief gebruik zie je dat kleurvaste bestrating zijn vruchten afwerpt.

Amersfoort, Van der Valk Hotel

De nieuwbouw van het Van der Valk hotel in Amersfoort werd in 2009 opgeleverd. Gebr. Henken leverde hier gele en zwarte betonklinkers, witte markeringsstenen, trottoirbanden 13/15x25 en tegels 30x30 cm.

Bilthoven, CEC Planetenbaan

Het Lichtruim werd als Cultureel Educatief Centrum in 2013 opgeleverd in Bilthoven en is een project van woningstichting SSW. Het is circa 10.000 m2 groot en zal een zevental verschillende gebruikers huisvesten waaronder twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, de Biltse muziekschool, het Kunstenhuis De Bilt, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de openbare bibliotheek. Henken leverde hier verschillende soorten betonbanden, waaronder 40x20 banden met bochten en perronbanden. Daarnaast vormen waterdoorlatende stenen een groot onderdeel. Deze stenen bieden de mogelijkheid om hemelwater in de bodem te infiltreren. De trottoirs werden voorzien van 20x40 en 20x20 tegels in de kleur grigio.

Blaricum, opslag straatvuil

In opdracht van Hendrikse Wegenbouw uit Soest mochten wij vele vrachten stapelblokken leveren en plaatsen. Met deze blokken zijn opslagbunkers voor o.a. straat/veegvuil gemaakt in Blaricum. Hendrikse heeft zelf de keerwanden en de 1e laag geplaatst. Na het aanbrengen van het asfalt konden wij de muren verder afbouwen.

Doorn, De Basis fase 2a

De Basis in Doorn ontwikkelt en biedt mentale begeleiding en trainingen op maat voor geïnteresseerden binnen ons werkveld. Ten behoeve van de thuisbasis in Doorn, leverde Henken Portugees graniet en traptreden. Hiervan werd een soort amfitheater geconstrueerd.

Doorn, TMO

Ten behoeve van de nieuwbouw van de TMO Fashion Business School in Doorn, leverde Henken in 2011 verschillende betonbanden, zogenoemde traanplaten 200x150x16 cm en Geocolor Retron Stretto betonstraatstenen.

Ede, Het Streek

In 2012 werd de nieuwbouw van scholengemeenschap Het Streek opgeleverd aan de Zandlaan in Ede. Een veelkleurige school met een schoolplein dat bestaat uit gewassen klinkers in drie kleuren grijs, gecombineerd met geel. Daarnaast leverde Hemken parkbanken en tafels.

Ede, Van der Knaaphal

Loohorst Landscaping nam de terreininrichting van de Van der Knaaphal in Ede voor haar rekening. Bij de topsporthal mocht Henken Infra stenen uit de Geocolor-serie van MBI leveren. Ook voor het fietsparkeren is aandacht. Door toepassing van grasbetontegels is niet alleen aandacht voor de hemelwaterafvoer, maar wordt de fietsenstalling ook opgenomen in de groene omgeving. De terreininrichting sluit aan bij de sporthal. Zo is er een stormbaan en zijn er afscheidingen uitgevoerd als evenwichtsbalken. Speciaal is ook het beachvolleybalveld. Andere bijzondere elementen zijn de hemelwaterinfiltratie met permeobuizen en de parkeerfaciliteit met doorlatende verharding.

Ede, woonwijk Enka-terrein

Het Enka-terrein in Ede heeft inmiddels al een metamorfose ondergaan. In de nieuwe wijk wordt industrieel erfgoed gecombineerd met een bosrijke omgeving en prachtige bouwmaterialen. Smink Infra nam de terreininrichting voor haar rekening en Henken leverde gebakken bestrating en zwarte betonbanden.

Ede, ZKH Gelderse Vallei

Bij ziekenhuis Gelderse Vallei leverde Henken in 2013 standaard banden, strackstones antraciet, havanna, okergeel, wijnrood en wit. Daarnaast werden tegels 30x30x4,5, 40x40x5 vlak, geleidelijntegels en nokkenmarkeringstegels geleverd.

Hilversum, parkeerplaats De Witte Bergen

Henken Infra leverde aan Smink kleurvaste stenen uit de Baleno serie van Struyk Verwo. Door het fijne, natuurlijk kleurvaste, toeslagmateriaal in de deklaag blijven deze stenen mooi. Daarnaast werden jumboblokken geleverd, die dienstdoen als beschermingselement.

Hollandsche Rading, Dorpsplein

Voor de inrichting van het Dorpsplein in Hollandsche Rading werd gekozen voor bloembakbanden 40x50 ten behoeve van de groenvoorziening. Omdat schooljeugd veelvuldig gebruikt maakt van het plein werden rubbertegels 50x50 toegepast als valhoogtebeveiliging.

Houten, Schonauwen De Muren

In 2013 leverde Henken voor de Schonauwen in Houten beige dikformaten en tegels 30x30 cm.

Muiderberg, herinrichting Zeeweg

Voor de herinrichting van de Zeeweg in Muiderberg leverde Henken Infra roodbruine straatbakstenen van Vandersanden. Van Raaijen Infra verving het asfalt door deze stenen. In het project was Strandrecratie Muiderberg de opdrachtgever, naast de gemeente Muiden.

Scherpenzeel, plan Renes

Voor de woonwijk Renes in Scherpenzeel (Gld) paste aannemer Berkhof stenen uit de Geocolor serie en banden 12x25 en 18/20 toe. De gewassen deklaag in van Geocolor stenen maakt dat het straatwerk een mooie uitstraling heeft die mooi blijft in de jaren die volgen. De toplaag van deze stenen is namelijk voorzien van natuursteen, waarvan de natuurlijke kleur dankzij het wasproces vol aan de oppervlakte komt. Naast de woonwijk leverde Henken Infra ook bestratingsmaterialen voor het nieuwe Kulturhus in Scherpenzeel aan Berkhof, direct tegenover de nieuwe woonwijk.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Totaalconcept voor de infra

Henken Infra biedt een uniek totaalconcept voor de grond-, weg- en waterbouw. De combinatie van een groot assortiment en netwerk, ervaren adviseurs en eigen transport maakt ons flexibel en bewust van kwaliteit, prijs en milieu.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op!

footer-infra

Henken

Over ons

Nieuws

Henken Sierbestrating

Henken Transport

Producten

Betonstraatstenen

Tegels

Betonbanden

Gebakken bestrating

Agro en industrie

Landscaping en design

Straatmeubilair

Verkeersveiligheid

Referenties

Referenties

Contact

Contact

Offerte

Route

Leveringsvoorwaarden

 

Kernreactorstraat 26
3903 LG Veenendaal

tel. (0318) 51 21 76
fax (0318) 54 15 20